Много предприемачи днес вярват в мантрата Наемай бързо, уволнявай още по-бързо!“.

...
Много предприемачи днес вярват в мантрата Наемай бързо, уволнявай още по-бързо!“.
Коментари Харесай

Наемай бързо, уволнявай още по-бързо? Не винаги

Много бизнесмени през днешния ден имат вяра в мантрата " Наемай бързо, уволнявай още по-бързо! “. Като се има поради, че процесът по назначение на нови  служители в никакъв случай не е съвършен, то светкавичното премахване на служащи, които са се потвърдили като неефективни, наподобява като най-логичния поход, изключително в обстановка като актуалната. Както споделят от Американската Асоциация по мениджмънт: „ Наемането на неверен човек е разбираемо, само че бездействието след тази неточност коства скъпо на организацията “. За да затвърдя тази тези мога да изтъквам и редица създатели на започващи компании, които не един път са ми казвали, че „ в случай че не искаш да уволняваш хора, не би трябвало да се занимаваш с предприемачеството “.

Казано с други думи, уволняването на хората, които не се потвърждават незабавно като потребни е верният метод за отбрана на бизнеса. Да, но не. Или най-малко не постоянно.

Понякога търсенето на положителното в хората, на техните качества и мощни страни, преди самите те да са ги разкрили в себе си, обезпечава искрата, от която те имат потребност, с цел да разкрият цялостния си капацитет.

Вземете за образец 5-годишният Финикс от Орландо, който е на изпит за приемане на колан по карате. Последната част от изпита включва счупването на дъска с крайник. Всички други възпитаници са минали теста, само че дребният Финикс не може да го преодолее.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР